Genomförda aktiviteter

GENOMFÖRDA AKTIVITETER 

Pågående / Kommande aktiviteter se fliken AKTIVITETER.

 


Den 1:a januari var det dags för, som traditionen bjöd, och lika uppskattad nyårskonsert.


Den 21:a december  bjöds vi på en som vanligt uppskattad julkonsert.


Den 17:e december  var det dags för julbord, som ombyte var maten bestående av vilttema. Måltiden var starkt subventionerad från föreningar och ett 40-tal boende passade på delta och njöt verkligt av de goda matarna och underhållningen av det närvarande (ingen nämnd och ingen glömd).


Den 12:e december bjöd Stiftelsen in till Luciakaffe med besök av Karlskronas Lucia med tärnor och som vanligt uppskattad tillställning, som samlade ca 55 boende.


Den 3:e december höll Ted Karlberg ett mycket uppskattat föredrag om sillen och med information hur det introducerades på ön och det avslutades med bl a sång till snapsen av Håkan Juholt, Sveriges ambassadör på ön, En mycket intressant föreläsning


Den 26:e november såg vi filmen “Flyga Drake”


Den 12:e november hade vi besök av Per-Otto Johansson som berättade om sitt liv som dirigent i den nationella och internationella världen. han berättade hur han arbetade och vad livet som dirigent innebar. Hans framförande var mycket intressant, humoristiskt och fängslande. Ett 40-tal boende var djupt imponerade och som sig bör vid operabesök skålades det i bubbel i pausen. Tacka Per-Otto och grattis Arne till en fantastiskt inspirerande son.

   

Den 8:e november avnjöt vi viltmeny från Askunga Dovhjort. Som vanligt en god och riklig meny.


Den 15:e oktober var det konsertdags igen.


Den 4:e oktober var det åter dags att inta de goda Småländska kroppkakorna.


Den 17:e september roade vi oss med att se “Allå, allå emliga armén med bland annat Eva Rydberg.

 


Den 7:e september var det dags för att inta Norrlands guld, surströmming. Det intogs av en entusiastisk skara som vanligt.


Den 20:e augusti var det åter konsert. Som vanligt en uppskattad tillställning


Den 9:e augusti hade vi kräftskiva. 36 personer intog 189 kräftor och 7 kilo räkor mm. Stämningen var mycket hög. Tack till Aktivitetsgruppen som anordnade.


Och i juli har vi haft flera trevliga grillkvällar och torsdagsfikat har ibland kunnat ske utomhus.

 


Den 20:e juni hade vi midsommarfest gott och trevligt som vanligt. Vi har blivit bortskämda med god mat och trevlig samvaro.


Den 23:e maj gjorde vi en utflykt till den gamla skolan vid Tromsö naturreservat. Där fick vi en intressant historisk beskrivning av området och avnjöt sedan kaffe och våfflor i Cafeet


Den 2:a maj var det åter dags för Lejfs populära konserter


Den 28:e mars var det åter dags för föreläsning om  äldres psykiska ohälsa  .


Den 14:e mars var det dags för smörrebröd. De var många som gillade de danska smörrebröden som Annie med flera skapat


Den 26:e februari var det premiär för Sittgympa. 16 modiga deltog och det blev en rätt framgång. Nu kommer vi att köra det varje torsdag kl 1100 framöver.


Den 21:e februari var det Pizzakväll med 23 deltagare. Stämningen var som vanligt uppåt och pizzorna smakade gott.


Den 14:e februari var det dags för Årsmöte. 31 lägenheter var representerade. Föreningen bjöd på kaffe och vaniljhjärtan, det var ju Alla Hjärtans dag.

Efter Årsmötet hade vi en överraskning i form av föreläsning med bildspel av författarna till boken Sommar i Sydost, Magnus Arwidsson (foto) och Christer Carlbäck (text). Föreläsningen var mycket uppskattad.

 


Den 31:a Januari var det åter dags för konsert


Den 1:a Januari visade vi Nyårskonsert


Den 18:e december njöt 43 boende av ett fantastiskt julbord som dessutom var subventionerat av föreningen. Stämningen var hög, maten god och dessutom gästades festen med tomtens besök.


Den 11:e december var det dags för det sedvanliga Luciatåget . 50 boende njöt av skönsång och kaffe med lussekatt som Stiftelsen bjöd på.

Se, lyssna och njut på länken nedan.

https://www.youtube.com/watch?v=he59a8LopUw


29:e november hade vi en kväll med information om och samtal kring

  • Samarbete
  • Relationer
  • Olikheter 
  • Rädslor

Grundat i forskning och vetenskap och utifrån egna erfarenheter och egna misstag pratade och förklarade Sture Malmgren de teorier som ser oss bättre människor på olika sätt och olika situationer. Det var mycket intressanta diskussioner och aha-upplevelser under kvällen som resultatade i ett antal synpunkter och förslag för de fortsatta utvecklingen av verksamheten i huset, intet annat:

  • Ha förståelse för personers olikheter
  • Öppenhet
  • Aktiviteter ska vara öppna för alla
  • Bidrag gärna till nya aktiviteter
  • Gärna aktiviteter i mindre grupper
  • Medverka utifrån egen förmåga och kunskap

C: a 40 personer från huset deltog

Ett varmt tack till Sture för det mycket trevliga mötet


25: e oktober visade vi filmen “Att angöra en brygga”, den klassiska filmen av Tage Danielsson och Hasse Alfredsson. Den uppskattades lika mycket nu som den gjorde vid premiärerna för många år sedan.


19: e oktober  var det fest på de goda Öländska kroppkakorna.


7: e  september   var det dags för Surströmmingsskiva. Många njöt av den Norrländska läckerheten


Den 30: e Augusti är det dags för 5-års jubileum i huset

Festen började med att Stiftelsens ordförande hälsade alla 50 närvarande välkomna och tackade föreningar för initiativet och för det goda arbete som styrelsen i föreningen gjort under åren.

Därefter tog föreningens ordförande över och berättade vad föreningen gjorde under de 4 år den funnits. Bland annat har följt:                                                                                  Ca 220 Tisdagsfika 35 Fester och ett 20-tal aktiviteter 8 föreläsningar 30-tal Film och Konserter, Massor av sport har visats 20-tal konstutställningar 5 Studiecirklar inom bokcirkel, korsordscirkel, datacirkel och Qigong Boule 2 ggr per vecka

Ordföranden tackade även Stiftelsen för det fantastiska stöd den haft både materiellt och på andra sätt. Vidare att seniorboendet på Sunnavägen 15 är ett av Sveriges bästa, denna kund som han hittat efter ett 20-tal år har arbetat med och besökt boenden i Europa, USA och Kanada


Den  10: e Augusti  var det dags för kräftskiva.


Den 7: e Juni var det räkafton 


Den 23: e juni var det midsommarfest


Under sommaren har det grillats många andra


Alla Aktiviteter behöver Inte Vara Planerade .Den 26: e maj bestämde sig NÅGRA FÖR ATT Grilla. Efter maten plockade de fram kubbspelet och efter en kort stund hade ett 25-tal personer anslutet. Det var mycket trevlig stämning och ett vackert väder. Det är så här gemenskap skapas .. Hoppas det leder till fler spontana aktiviteter.

 


Den 17: e maj var det utflykt till Brunnsparken i Ronneby , ett 15 tal personer deltog. Alla njöt av det fina vädret, den vackra parken och den goda lunchen på Brunnshotellet. Tyvärr var det något tidigt så de prunkande rodorendonbuskarna hade inte riktigt hunnit slå ut ..


Den 8: e maj var det premiär för tisdagsfikat ute i det fina försommarvädret. Ett torrt 20-tal njöt av solen och de goda hembakade kakorna.


Den 26: e april var det en munter afton med Falkenbergsrevyn , många skratt och en trevlig stämning bland de ca 20 deltagarna


Den 15: e april kåserade Harry Svensson om båtsmännens tjänst i Karlskrona 1682 till 1886. Ett mycket intressant och trevligt kåseri som slutade i mycket frågor och berättelser. ett 25-tal personer lyssnade


Den 5: e april höll Olle Melin ett mycket intressant och humoristiskt kåseri om Gamla Karlskrona . Många aha-upplevelse kom de cirka 20 åhörarna till del.


Den 29: e mars var det en mycket uppskattad påskfest med drygt 30 deltagare. God mat, trivsam stämning och många glada skratt präglade tillställningen.


Den 12: e mars fick vi en förhandsvisning av Fredrikskyrkans ombyggnad . 16 personer deltog i den mycket intressanta visningen. Projektledaren och Ann-Louise Trullsson berättade om alla de renoveringar och ombyggnationer som gör, alltifrån ny dopfunt, altare och scengolv till den tekniska installationen. Ett besök som var mycket intressant och uppskattat. Läs mer om ombyggnaden nedan.


Den 22: en februari visades filmen “101-åringen som smet ifrån notan och försvann” . 11 personer hade en mycket trevlig kväll med mycket skratt.


Den 15: e december genomfördes årets årsmöte . 34 lägenheter var representerade. Föreningen bjöd de närvarande på kaffe med dopp.


Den 14: e januari såg vi den fantastiska operan “Figaros bröllop” . En trevlig eftermiddag med kaffepaus.


Den 14: e december var det dags för Julbord . 39 personer avnjöt Matkonsults stor julbord. Det var ingen som gick hungrig därifrån. Mycket gott alltifrån komplett julmat med ostbricka, frukt och kaffe som avslutning.


12: e december bjöd Stiftelsen på det traditionella luciakaffet med tillhörande besök av Karlskronas Lucia med tärnor. Ett mycket uppskattat besök som ett 50-tal personer från huset avnjöt. Senare på kvällen visades en konsert.

Här kan ni se en videoinspelning från Luciatåget:


3: e december var det dags för den traditionella julkonserten .


23: e november var det föredrag om “Vårt vackra Blekinge” av författaren till boken Tommy Nilsson. Han visade bilder och berättade inlevelsefullt om bland annat Blekinges pärlor. Det var en mycket uppskattad tillställning.


17: e november var det dags för Höstfest. Det blev en riktigt smakfull måltid med den korrekta speciella med hjortgryta, olika viltkorvar och mycket annat gott från naturen.


20: e oktober hade vi kroppkakefest och avnjöt goda kroppkakor från Öland. En smaklig måltid med mycket glädje och skratt som vanligt.


Den 24: e september visades Gröna Hissen , en komedi med Eva Rydberg i huvudrollen som spelades på friluftsteatern Fredriksdal. Det var ca 13 personer som såg föreställningen. Det har aldrig tidigare skrattats så mycket på Sunnavägen som då. Hoppas på fler inspelade föreställningar.


7: e september var det fest med gudarnas gåva , surströmmingen. 11 deltagare njöt av anrättningen och hade mycket trevligt. Vi andra hade inga problem med eventuellt delande av festen 😉


29: e Augusti deltog 11 personer i en resa till Polen . De hade tur med vädret och fick en fin över finart med färjan. God mat och dryck intogs och kvällen var trevlig. Tack till Jahn-Erik för det fina arrangemanget.


Tisdagsfika den 18: e Augusti  Många trivdes ute i det sköna vädret.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Den 10: e Augusti var det Kräftskiva . En glad skön kväll med mycket sång och gud mat som lagats av Britt-Mari, Maggan med flera. Gästerna framför sitt varma tack för den trevliga festen.


Den 24: e juni var det Midsommarfest med 28 deltagare. En fantastiskt gud mat serverades och fest avlöpte med mycket nöje och glada skratt. Ett varmt tack till det som lagade maten och ordnade festen, den var verkligen uppskattad.


Den 18: e maj genomförde vi igen den trevliga resan till Kristianopel med 27 deltagare i 7 bilar. Vi hade tur med vädret då det egentligen var den första riktiga sommardagen. Räksmörgåsen var som vanligt mycket gud. Efteråt gjort flertalet och kort promenad i det vackra området. Hemfärden gjorde det flera utefter den vackra kustvägen via Torhamn och hem till Karlskrona. Utflykten var mycket uppskattad,


Håla 11: e och 16: e maj hade vi avslutat på de tre studiecirklarna om läsplattor som görts under vardera 8 träffar. Kurserna på Android, 2 st, har Jahn-Erik Pettersson varit ledare för, 12 deltagare, och den om I-pad svarade Per-Olof Svensson för, med 12 deltagare. Studiecirklarna var möjliga genom stöd från Folkuniversitetet. Studiecirklarna avslutades med lite repetition och kaffe och bulle som föreningen bjöd på. Flera av deltagarna kommer att gå vidare med tid genom att skaffa bredband i lägenheten eller / och köpa läsplatta.


Den 4: e maj hade viträdgårdsaktivitet med nyplantering. Ett mycket bra förarbete hade Göran och Kerstin Olofsson gjort med ett helt nytt upplägg med perenna växter för att underlätta vår och höstarbete. Många var närvarande med glada tillrop till de som planterade. Efter ett väl utfört arbete bjöd föreningen på kaffe med dopp.


Den 13: e april var det Påskfest med många glada deltagare i en trevlig och gud samvaro


Den 2: en april visade vi den fantastiska föreställningen Phantom on the Opera som var inspelad på Royal Albert Hall i London. Föreställningen besöktes av 23 personer. Jag pausar drack vi en kopp kaffe med tilltugg. Föreställningen var mycket uppskattad.


Den 15: e januari visades musikalen “Billy Eliot”


Den 15: e december var det julbordet med ett 30-tal deltagare. Stämningen var hög med både god mat, sång och tal. För ackompanjemanget svarade Sture. Vi tackar festkommittén för en fint anordnad fest

IMG_1324 (1) IMG_1325 IMG_1326 IMG_1327 IMG_1328 IMG_1329 IMG_1330 IMG_1331


Den 11: e december bjöd Stiftelsen som vanligt på besök av Karlskronas Lucia och bjöd på kaffe med lussekatt och pepparkakor. Ett femtiotal boende deltog och njöt av den fina sången som Lions lucior framförde. Föreningen framför sitt varma tack till Stiftelsen.

IMG_1255 IMG_1257 IMG_1258


Den 8: e december var det julkonsert med André Rieus


Den 11: e november var det Gåsamiddag med ett 20-tal deltagande


Den 3: e november var det åter igen och uppskattad konsert.


Den 21: en oktober kalasade 31 boende på 80 kroppkakor från Arontorps kroppkakor på Öland. En trevlig tillställning som alltid fint arrangerat av Festkommittén

kropp1 kropp2kropp6 kropp5 kropp4 kropp3


Den 6: e oktober såg vi den fina filmen om Monica Zetterlund .


Den 22: a september ar det 14 personer som lyssnade och såg ännu en konsert


Den 15: e september åt 20 personer pizza .


Den 9: e september njöt nio personer av det norrländska guldet från havet. En kväll med surströmming, messmör, lök och tunnbröd samt ett humör som var på topp. Borde kanske vara fler som provar på den norrländska delikatessen som smakar mycket bättre än den luktar. Drivande för att aktiviteten skulle ske var Eva från Skåne:


Den 1: a september såg vi filmklassikern Repmånad . En mycket trevlig kväll med massor av skratt och många glada lumparminnen från gubbarna i huset.


Den 18: e augusti var det uppstart för höstens konsert- och filmkvällar. Först ut var en konsert inspelad i Berlin med Placido Domingo, Anna Ntrebko och Rolando Villazon. ! 3 personer njöt av den fantastiska konserten.


Den 13: e augusti var det premiär för det röda guldet . Ett 20-tal personer deltog och festen avlöpte med mycket glädje, skratt och sång.

kräft 2 namnlöskräft 4kräft 5


Den 25: e juni var det dags för midsommarfest . 29 personer avnjöt och mycket gud måltid som avslutades med kaffe och jordgubbstårta. Stämningen var mycket hög och det blev många skratt. Måltiden intogs inne i gemensamhetslokalen då det var stekande itt ute på altanen, kaffet intogs dock ute då solens varma strålar hade blivit behagligare.


Den 16: e juni gjorde vi ett besök i Ronneby Brunnspark , tog en gudslunch på Brunnshotellet och sedan och promenad i den vackra parken och njöt av alla rodorendrons prakt. Nio personer deltog.


Juni började vi med att tända grillarna den1: a. 23 personer kom med korv, kött, tilltugg och egen dryck. Vädret var soligt och varmt och stämningen hög. Matintaget avslutades med kaffe. Efter detta plockade Arne fram ett kubbspel. Det blev ett livligt spel med höljuda skratt och där de som för tillfället inte spelade var åskådare och kom med glada tillrop. Det blev en mycket trevlig spontan aktivitet från aktivitetskommittén.

grill1 grill2 grill3 grill4


Den 26: e maj gjorde vi en utflykt till Kristianopel . 23 personer deltog och vi transporterades dit i 6 bilar. Väl där intog vi fantastiska räkmackor på Café Sött och Salt. Under kaffet berättade Peter, ägare av Sött och Salt samt pensionat Stensvik, mycket målande om Kristiansopels historia förr och nu. Det var en mycket uppskattad utflykt.

IMG_0982 IMG_0984IMG_0983 IMG_0985

IMG_0988IMG_0987 IMG_0989


Den 18: e maj var det dags för en extra filmvisning. ca 25 personer tog tillfället i akt att se den omtalade filmen “En man som hette Ove” . Det blev många skratt män även många tankar till mycket eftertänksamhet då filmen skapade många situationer som hade en mer allvarlig prägel. 

 

 

 

 

 

 

 


Den 12: e maj Fick vi information om ny och framtida Mats Lteknik inom hälsovård, sjukvård och omsorg av Mats Löfdal ,, projektledare för projektet SICAHT i Blekinge och Skåne. Det var en mycket intressant och trevlig presentation som gav mycket att fundera över. Det blev många frågor och diskussioner och även många skratt. Vi kommer även framöver att få testa på nya produkter och tjänster, men det återkommer vi till.


Valborgsmässoafton var det åter dags för fest . 29 boende deltog i den mycket trevliga, goda och välarrangerade festen. Stort tack till Gunnel och Sture.

Valborgsmässohelgen började på morgonen med flagghissning, något som föreningar tagit på sig att sköta framledesIMG_1778IMG_1810

.

 

 

 

 

 

 

Vid 18-tiden började festligheterna. En mycket gud exotisk planka serverades med gott drickbart till. Alla njöt och stämningen var hög.

IMG_1780IMG_1779 IMG_1781IMG_1782

IMG_1792

 

Kaj höll ett fint vårtal varefter våren skålades och ljudligt sjöng i med sången Sköna maj välkommen . Lät faktiskt riktigt fint. Ett muntert och glatt gäng avslutade senare och mycket trevlig fest och tackade festkommittén för det fina arrangemanget.

 

 

IMG_1787


 

100jubeleumDen 26: e april var det fika för 100: e gången . Lena och Bertil har gjort ett fantastiskt jobb med att ordna det varje gång. Det blev många tal och blommor till paret och Birger som har varit med 99 av nya bjöd alla ca 30 närvarande på champagne. Än en gång tack Bertil och Lena för ett fantastiskt jobb!

Föreningens styrelse genom ordförande


Trollflöjten

Den 7: e april såg 19 personer  operan Trollflöjten som regiserats av Ingemar Bergman. Jag mellanakten intogs kaffe med fikabröd. Operan var mycket uppskattad

 

 

 

 

 


påskmenyDen 24: e mars , Skärtorsdagen, intog 20 boende och mycket gud på skbuffé . Stämningen var uppslupen och glädjen var hög. Alla njöt av ett mycket trevligt och gott påskfirande.

 

 

 

 


Den 3: e mars var det Beatles-afton med rubriken ”En Beatlesnörd berättar” Olle Klein lät oss få del av hans inhemska kunskaper om vår tids tids mest kända musikgrupper.beatles% 2063% 20parlophone% 20poster

Det var ett program fyllt med välkända låtar som vi alla och gång har lyssnat till. Ett mycket trevligt och intressant program med en person som verkligen skäl för benämningen NÖRD.


ärtsoppaDen 18: e februari serverades ärtsoppa , pannkakor och punch i gemensamlokalen. 34 personer deltog i en mycket gud och trevlig tillställning

 


Den 11: e februari var det extrakonsert med André Rieus för att invigera det nya projektet. Ett femtontal personer deltog


Den  21 januari 2016 var det åter konsert med André Rieus . Denna gången var det Kröningskonserten som visades och besöktes även detta gång av ett 20 tal personer.

 

 

 


Det nya året vakades i ett 20-tal personer i gemensamhetslokalen i en munter och trevlig samvaro


AndrewLloydWebber3.pngDen 27 december var det konsert med Andrew Lloyd Webber som beundras av ett 20tal personer med ett efterföljande samkväm där besökarna tog med egen förening

 


Den 13: e december gästades vi av Karlskronas Lucia . Ca 50 personer bjöds på kaffe, lussebulle och sjönsång. Vi tackar Stiftelsen för den trevliga tillställningen.

Lucia1 Lucia2


Den 26: e november såg ett 20-tal deltagande “100-åriga som gick ut genom fönstret och försvann”


gåsamiddag

Den 12 november var det gåsamiddag med 26 deltagare. Det serverades svartsoppa, gås och äpplekaka samt kaffe. Stämningen var hög med mycket sång och skratt.

 

 

 


Den 31 oktober var det minneskonsert med direktören André Rieus i korridoren. Denna gång var det ett 25-tal personer som såg den högtidliga konserten med många kända sångare. Kaffe serverades i paus


Den 29 oktober är det pizza-kväll med ett 20-tal deltagare.


Den 22 oktober var det premiär för videokvällar . Först ut var André Rieus med en bejublad konsert inspelad i Australien. Ett flertal personer deltog i visningen vilket visade att det kan bli ett populärt inslag med videokväll som aktiviteter i fortsättningen.

konsert2 konsert3

konsert1


Den 18 oktober demonstrerar Eva Walter sin samling av mekaniska leksaker , vilket var mycket uppskattat. utställningen har pågått i en månad

eva1 EVA3 leks 1    leks 2)


Den 15 oktober var det premiär för ärtsoppa med punch och pannkakor. 26 personer hade anmält sig till den goda ärtsoppan som Eva Walter hade kokat.


Den 14 oktober  presenterade Catrine Langwagen sin kons t och sin datateknik för framställning av konstverken. En mycket intressant berättelse som framfördes på ett enkelt och begripligt sätt

konst1 konst5


Den 1 oktober var det föreläsning om äldres psykiska ohälsa . Ett mycket intressant föredrag och mycket bra presentation.

doktorn5

doktorn2 doktorn3


 

Den 18 september var det surströmmingsskiva med 10 “tappra” matnjutare. Ingen framförde klagomål om lukt.


Den 11 september hade vi enkonstifikation” med konstnären Bengt Saltö där han berättade om sin verksamhet både som konstnär och projektet “konst och hälsa”.

saltö1 saltö2 saltö3 saltö4

Och det här blev resultatet

tavla1 tavla2


I augusti 2014 skrev föreningar till kommun om att få en ramp från parken upp till Landsvägsgatan för att förbättra möjligheten att komma fram. Nu har den byggts och öppnats. Ett varmt tack till Karlskrona kommun och Stiftelsen Hemmet för att den har förverkligats.

ramp


Hobbyrummet är nu utrustat med bänkar, hyllor, dammsugare mm och är klart att använda. Här finns möjlighet till många olika aktiviteter. Ingen bokning behöver göras. Lokalen skall vara låst och städad när ni har använt den

hobbyrum


Ett antal Grillkvällar har genomförts när vädrets makter tillåtit. Här bild från den första.

Grillfest


Den 27:e augusti var det räkfrossa på Affärsverkens båt Vittus med 32 deltagare

Räkfrossa_2015 (1) Räkfrossa_2015 (2) Räkfrossa_2015 (3) Räkfrossa_2015 (4) Räkfrossa_2015 (5) Räkfrossa_2015 (6) Räkfrossa_2015 (7)


 Kräftskiva genomfördes 8:e augusti med 41 deltagare

Kräftskiva_2015 (1) Kräftskiva_2015 (2)

Photo13_inner_0-0-750-0-0-1000-750-1000 Photo12_inner_0-0-750-0-0-1000-750-1000 Photo11_inner_0-0-750-0-0-1000-750-1000 Photo10_inner_0-0-750-0-0-1000-750-1000 - Kopia Photo9_inner_0-0-750-0-0-1000-750-1000 Photo8_inner_0-0-750-0-0-1000-750-1000 Photo7_inner_0-0-750-0-0-1000-750-1000 - Kopia Photo6_inner_0-0-750-0-0-1000-750-1000 Photo5_inner_0-0-750-0-0-1000-750-1000 Photo4_inner_70-205-739-197-47-890-733-852 Photo3_inner_0-0-750-0-0-1000-750-1000 Photo2_inner_0-0-750-0-0-1000-750-1000 Photo1_inner_0-0-750-0-0-1000-750-1000 Photo0_inner_0-0-750-0-0-1000-750-1000


Kerstin Anderséns docksamling har varit utställd

docka


 Midsommardagen anordnades en trevlig fest med sill och jordgubbstårta på menyn. Festen besöktes av 29 boende. Tack till Bertil och Lena som anordnade den trevliga festen

Midsommarfest_2015 Midsommarfest_2015Midsommarfest_2015Midsommarfest_2015Midsommarfest_2015


Landstingstidningen juni 2015

 leif2 leif1


NU ÄR BOULEBANAN KLAR.

Leif och Anita startar upp spelandet på banan 12:e juni kl 1300

boulebygge


Gunnels äggkoppssamling har varit utställd

Gunnels_ägg_6 (1)


Söndagen den 14:e december besökte Karlskrona lucia Sunnavägen 15. Stiftelsen bjöd på kaffe och lussekatt. Ett mycket uppskattat arrangemang med ca 50 personer  närvarande.

.D141214 (19)D141214 (8)D141214 (9)D141214 (11)D141214 (13)D141214 (15)


Fredagen den 21:a november var det avslutning för våra Friska Seniorer Idag var det avslutning för vår projektgrupp Friska Seniorer som under 10 veckors tid tränat på Testlabbet under ledning av vår fystränare Andreas ”Manny” Mattson. Idag gjordes de sista testerna och vi sammanfattade den otroliga utvecklingen som många har haft. Alla var mycket nöjda med det goda resultat de nått och framförde önskemål om en fortsättning. Föreningen undersöker möjligheterna. Läs mer på:

http://www.blekingehealtharena.se/verksamheten/avslutning-vara-friska-seniorer-2/

Se filmen: https://www.youtube.com/watch?v=3s-STs5A01I

BHA (16) BHA (20) BHA (21) BHA (26) BHA (44) BHA (45)


Onsdagen den 24:e september kl 1500  var det Idémöte om hur vi kan underlätta vardagen. Madelein Larsson från SIHCAT presenterade verksamheten i SIHCAT varefter en diskussion skedde utifrån deltagarnas synpunkter på behov av hjälpmedel i vardagen. Nedan är länkar till dels presentationen av SIHCAT och resultatet av framförda önskemål. En fortsättning på arbetet kommer att ske inom kort.

SIHCAT Presentation        Sunnavagen15 Behov


Torsdagen den 16 oktober kom  Bengt Dahlberg, chef för Hjälpmedelscentralen och informerade om deras verksamhet. Bengt informerade om Hjälpmedelscentralens verksamhet och hur man erhåller hjälpmedel om behov finns. Hans presentation finner du nedan.

Hjälpmedelscentralen presentation


Torsdag 23/10 kl 1800 Strindberg – en djefla man. Ulf Uland kåserade med efterföljande fika.


Onsdagen 17 september kl 1400 provade vi på Medicinsk QI GONG


Måndagen 15/9 startade träningsprogrammet Friska Seniorer på Blekinge Health Arena 11 förväntansfulla personer från vår förening var närvarande på uppstarten. Programmet inleddes med att Mikael Fransson från Kommunen berättade om Arenans tillkomst och aktiviteter, varefter Mats Lövdal från Blekinge Tekniska Högskola berättade om hälsoteknikprojektet CICAHT. Efter det genomfördes en kroppsscanning av samtliga deltagare och ett träning påbörjades. Programmet kommer att pågå i 10 veckor med träff varje fredagsförmiddag och leds av Miro Zalar, Nanne Olsson mfl. bild (9)bild (10)namngivna (5)namngiven (4)namngiven (3)namngiven (2)namngivna (1)


Torsdag 4/9 provade vi på Qigong .

Det är en lugn träningsform där man samlar i Qi (livsenergi) för att lindra och motstå sjukdomar. Till exempel: Stress, spänningar, värk, högt blodtryck, reumatiska sjukdomar, kärlkramp, diabetes, benskörhet, ryggbesvär med mera. Man måste inte byta om någon annan speciell kläder och det krävs ingen dusch efteråt.

Det var 10 personer som provade på och var riktigt nöjda. Nu kommer vi att ta upp med 2 hanteras om en fortsättning och återkoppling så snart som kan användas med förslag.

bild (8)

Vill ni se ett kort smakprov gå in på den här länken:   IMG_0342 (1)


Invigning av Sunnavägen 15

bild (7) Sydöstran 22 augusti 2014


Tisdagsklubben Vi träffas varje tisdag klockan 1400 i gemensamhetslokalen för en trevlig kaffestund. Välkommen        bild 2 (3)

Recent Posts