Konstnärlig utsmyckning

I huset har 3 konstnärer utsmyckat entrén och de tre trappuppgångarna med verk enligt följande:

Bengt Saltö

Född, bosatt och verksam i Karlskrona, Blekinge. Utbildningar inom som utom landet, av ett flertal av Väst- och Öst-Europas konstnärer samt skolor. En mängd separat och grupputställningar i Sverige, Jordanien, Tyskland, Norge, Danmark, Polen, Ryssland, Finland, Estland, Lettland, Litauen, Frankrike, Portugal, Ukraina, mm.

b1  Entré B

b2 Entré A

b3 Entré A Plan 2

b4 Entré A Plan 3

b5 Entré A Plan 4

b6 Entré A Plan 5

b7 Entré A Plan 6

 

Anna Jarnestad Kockum

Anna Jarnestad från Karlskrona, men bor i Norrköping, arbetar framförallt med konstnärliga gestaltningsuppdrag i det offentliga rummet.
Hon arbetar med stengodsrelief, objekt i betong, brons, emalj, foto och bilder i blandteknik.
Under drygt 20 år har Anna hunnit med många utställningar både jurybedömda, separata och samlingsutställningar. Hon är representerad i landsting, kommuner, Våra gårdar, SK centralt och i Statens Konstråds bildarkiv sedan 2010.

a1

a2 Entré B

a3 Entré B

a4 Entré B Plan 2

a5 Entré B Plan 3

a6 Entré B Plan 4

a7 Entré B Plan 5

a8 Entré B Plan 6

Signar N Bengtsson

Bildkonstnär, född den 8:e augusti 1938, är en svensk skulptör och målare bosatt i Karlshamn, Blekinge.
Han studerade vid dåvarande Slöjdföreningen i Göteborg mellan åren 1956 och 1960. Intresserad av båtar och båtliv. Har vistats på Gran Canaria, Tanzania, Bali, Sulawesi, Manilla, Sri Lanka och Maldiverna. Utställningar i Blekinge och Skåne. Numera bosatt i Karlshamn i ett 1700-tals hus han själv renoverat.
På senare år har skulpturerna ofta varit båtar i trä. Målningarna föreställer ofta blommor men även motiv med koppling till havet och båtar.

se Entré B

S1 Entré C

S2 Entré C Plan 2

S3 Entré C Plan 3

S4 Entré C Plan 4

S5 Entré C Plan 5

S6 Entré C Plan 5